Uitleg materialen
Edelstenen
Hoewel de meeste oorbellen die wij verkopen gemaakt zijn met natuurlijke edelstenen , hebben we ook een paar oorbellen in het assortiment met edelstenen die man-made zijn.
De man-made edelstenen zijn synthetische edelstenen die handgepolijst en hand gefacetteerd zijn.
Enkele synthetische edelstenen in ons assortiment:
Quartz is zo'n man made steen en kunt u het beste vergelijken met kristal. Quartz wordt veelal gebruikt door luxe juwelenmerken en is van hoogwaardige kwaliteit, zoals Swarovski dat bijvoorbeeld ook is. Onze quartz stenen worden met de hand geslepen door edelsmeden en hebben een mooie schittering. Deze quartz stenen moet u niet verwarren met de natuurlijk rookkwarts en rozenkwarts, wat wel natuurlijke edelstenen zijn.
Cat eye is een prachtige man made stone met een bijzondere gloed. Onze man made stones zijn allemaal met de hand geslepen.
Synthetische edelstenen worden gemaakt van natuurlijke grondstoffen en zijn uitgekristalliseerd in laboratoria. Dit gebeurt onder grote druk bij zeer hoge temperaturen. Daar er grondstoffen uit de natuur gebruikt worden en het ontstaansproces in de labaratoria de natuur volledig nabootst, zijn de edelstenen niet "nep" zo is internationaal bepaald. Ze hebben namelijk dezelfde schittering, duurzaamheid en hardheid als de stenen uit de natuur.
Goudsteen is een goed voorbeeld van een synthetische edelsteen. Goudsteen is altijd door de mens gemaakt en komt als zodanig niet voor in de natuur. Het is een glassoort met koperdeeltjes erin, maar heeft gek genoeg wel een positieve werking! Daarmee is het een geliefde edelsteen die ook prachtig staat in sieraden. Goudsteeen is dus altijd man-made.
Opaliet is een melkachtige glassoort die al in de 19e eeuw werd uitgevonden. Vroeger kwam deze voor in vazen, lampekappen etc. Tegenwoordig wordt deze verwerkt in sierraden en lijkt op opaal.
De felgekleurde edelstenen zijn eigenlijk altijd geverfd, dus dat zijn wel natuurlijk stenen die een verfbad hebben gehad. Deze stenen kunnen het best in een gripzakje bewaard worden in het donker.
Eco leer: Dit is kunst leer, het wordt ook wel eens recycled Italiaans leer genoemd. Heerlijk licht van gewicht is dit materiaal.
Buffelhoorn: De sieraden van buffelhoorn die u vindt op de site worden allemaal handgemaakt van hoorn wat verkregen is van dieren die een goed leven hebben gehad en niet gedood zijn om het hoorn. Zij zijn een natuurlijke dood gestorven. Dus dierenliefhebbers, er is hier geen sprake van dierenleed in welke zin dan ook.
Roggenleer: De sieraden op de site zijn handgemaakt van roggenleer. Dit luxe materiaal komt van verantwoorde kweek waar het leer een bijprodukt is. De vissen worden gekweekt vanwege het vlees ( van buik en vleugels) en de huid die overblijft wordt gelooid en verwerkt.
Slangenleer: De sieraden op de site met slangenleer worden gemaakt van waterslangen. Waterslangen worden in Azie gegeten, het vlees is een delicatesse. In azie wordt niets weggegooid van het dier en de huid wordt dan ook gelooid en verwerkt. De waterslangen worden gekweekt in kleinschalige kwekerijen en niet gedood vanwege hun huid.
Bont: Het bont wat wij verwerken in onze sieraden is van hoogwaardige kwaliteit nepbont (duurder qua inkoop dan echt bont) zeer exclusief en niet van echt te onderscheiden. In het verleden hadden wij ook een klein deel recycled bont maar daar is niet meer makkelijk aan te komen. Bovendien willen wij dit verder niet stimuleren.
Verguld, vermeil en gold-filled Bijvoorkeur werken wij met 14k goldfilled en 24k goud vermeil materialen, omdat wij van duurzame kwaliteit houden. Sommige onderdelen zijn van gold plate ( verguld op een nikkelvrije metaalsoort).
Vermeil: Dit is een 24 karaats goudlaag op sterling zilver. Dit is een laag, die iets dikker is als bij gold plate, maar er nog steeds af kan slijten, zij het veel minder snel.
Goldfilled: Dit is een legering van meestal 14 karaat goud met een andere metaalsoort. Dit noemt men ook wel "lifetime jewellery", omdat het heel lang mooi op goudkleur blijft.
Gold plate ( verguld), wil zeggen dat een nikkelvrije metaalsoort door een goudbadje is gehaald. Het slijt dan meestal ook wat sneller als bovengenoemde materialen. Dit is ook een beetje afhankelijk van de zuurgraad van de huid. Bij de een gaat het wat sneller eraf als bij de ander.